Perfectie op bestelling

 

Een ei zonder cholesterol, tomaten die niet rotten, bruine bonen zonder luchtjes... Dank zij genetisch gemanipuleerde dieren en planten liggen de winkels over een aantal jaren vol met nieuwe, welhaast ideale produkten.

Ook buiten de supermarkt verandert de wereld snel dank zij de groeiende kennis over onze genen. De genetische vingerafdruk ontmaskert verkrachters, patiënten krijgen genen als medicijn en aankomende ouders kunnen de geboorte van een niet perfecte baby voorkomen.

Genetische tests voorspellen zelfs onze toekomst - maar over onze schouders gluren banken, verzekeraars en werkgevers mee. Voor iedereen die van de stormachtige ontwikkelingen op de hoogte wil blijven schreef Peter Vermij, bioloog en wetenschapsjournalist bij Het Parool, dit handzame, complete en toegankelijke boek.

Perfectie op bestelling vertelt hoe genen werden ontdekt, hoe ze eruit zien, wat ze doen, hoe we ze kunnen manipuleren, welke mogelijkheden dat biedt, maar ook welke ethische dilemma's en maatschappelijke risico's dat met zich mee zal brengen.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 6,00
Aantal: Bestellen

Voorraad

3